Miljoenen klussen in bouwsector door vergrijzing

Miljoenen klussen in bouwsector door vergrijzing

De bouw haalt door de vergrijzing en het nieuwe zorgbeleid de komende decennia miljoenen extra opdrachten binnen. Die voorspelling doet ABN AMRO in een uitgebracht rapport. 

Foto:  Novum
De bouwsector moet de komende tijd een groot aantal seniorenwoningen bouwen en bestaande huizen geschikt maken voor bejaarden.
ABN AMRO verwacht in 2040 een tekort van ruim 750 duizend bejaardenwoningen. Dat komt doordat het aantal 65-plushuishoudens toeneemt en ouderen vaker thuis zelfstandig blijven wonen.
Het aantal seniorenhuishoudens groeit de komende jaren fors naar 2,3 miljoen in 2020 en 3,3 miljoen in 2040. Op dit moment kent Nederland 1,9 miljoen 65-plushuishoudens.

Nieuwbouwklussen

Het tekort aan seniorenwoningen levert aannemers nieuwbouwklussen op. Doordat de overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen komt er ook meer werk voor verbouwbedrijven en installateurs van hulpmiddelen als trapliften.
ABN AMRO verwacht in Limburg en Zeeland het grootste tekort aan seniorenwoningen. In de Randstad is het tekort het kleinst en in Flevoland verwacht de bank zelfs een overschot aan geschikte woningen.
Bron en meer info: nu.nl