Nieuwbouw vanaf 2020 meer energieneutraal


Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam

Vanaf het jaar 2020 alle nieuwbouw zo goed als energie neutraal en tenminste 300.000 bestaande woningen en gebouwen ieder jaar meer energiezuiniger.



Dat zijn nieuwe afspraken tussen overheid en betrokken partijen om het energieverbruik in huizen en gebouwen de komende jaren flink terug te dringen.


Dat maakte minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) donderdag bekend tijdens de ondertekening van convenanten voor energiebesparing in de bestaande bouw (Meer met Minder), in de nieuwbouw (Lenteakkoord voor energiezuinige nieuwbouw ) en in de huursector (Huurconvenant). De convenantpartners zijn Bouwend Nederland, Energie-Nederland, UNETO-VNI, Aedes, De Woonbond, NEPROM, NVB en Vastgoedbelang.


Met de ondertekening zijn alle drie de convenanten uit 2008 geactualiseerd. Dat is noodzakelijk vanwege bijgestelde kabinetsdoelstellingen en de veranderde economische omstandigheden. Naast CO2-reducie (20% minder in 2020) gaat het in de afspraken om beheersing van de energielasten en het stimuleren van de bouw.


Huurconvenant:
Vanaf 2020 heeft de totale voorraad huurwoningen van corporaties een energielabel B of hoger.
Vanaf 2020 hebben particuliere huurwoningen voor 80 procent een label C of hoger.


Meer met Minder:
Minimaal 300.000 bestaande huizen en gebouwen per jaar energiezuiniger.


Lenteakkoord voor energiezuinige nieuwbouw:
In 2015 is alle nieuwbouw 50 procent energiezuiniger dan in 2007.
Traject naar bijna energieneutrale nieuwbouw vanaf 2020.



Ga voor meer info naar rijksoverheid


Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49