Eenvoudig geld besparen op uw energierekening

De energierekening is elke maand voor veel mensen een grote kostenpost, een gemiddeld huishouden in Nederland betaald ieder jaar ongeveer 2000 Euro aan rekeningen van elektriciteit, gas en water. Om deze kosten te verminderen zijn er genoeg goedkope aanpassingen voor handen. Met het slimmer omgaan met water, gebruik van spaarlampen, het dimmen van licht, voorkom sluipgebruik en schakel elektrische apparaten helemaal uit en simpele isolatie van bijvoorbeeld cv-leidingen is het al mogelijk om het energieverbruik flink te laten dalen.
Geld besparen op uw energierekening
Geld besparen op uw energierekening
Slimmer en efficiënter omgaan met energie, voorkomt geld verspilling en is goed voor het milieu.

Wilt u geld besparen op uw vaste lasten?


Er is snel resultaat te behalen met kleine maatregelen en met wat simpele ingrepen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal goedkoop maar worden dan vaak wel snel terugverdiend. 

Hier wat belangrijke tips om energie te besparen:


- Een programmeerbare thermostaat, heel erg belangrijk om de temperatuur te kunnen regelen op de tijden dat uw huis wel of niet verwarmd moet zijn. Comfortabel om in een warm huis thuis te komen en kostenbesparend omdat de verwarming nooit meer onnodig aan hoeft te staan.

- Probeer alleen met een volle trommel te wassen, hierdoor hoeft de wasmachine minder vaak te draaien, dit geldt ook voor de vaatwasser.

- Breng waar nodig tochtstrips aan, veel warmte gaat verloren door naden en kieren. Tochtstrips zijn gemakkelijk te monteren en houden de warmte binnen.

- Radiatorfolie is een goedkope oplossing voor slecht geïsoleerde huizen.

-  Een waterbesparende douchekop kan de kosten voor het douchen halveren.

- Het vervangen van kozijnen en dubbele beglazing is een kostbaar verhaal maar u kunt er grote resultaten mee behalen. Ook bij de verkoop van een huis zijn het belangrijke punten.

- Gebruik spaarlampen of ledlampen en zo min mogelijk halogeenverlichting.

- Ontdooi een vriezer als er een ijslaag ontstaat en vervang de rubbers van een koelkast indien nodig.

- Vervang een oude cv ketel voor een hoog rendement ketel, dit kan wel tot € 300 per jaar besparen.

- Denk aan het isoleren van het dak, warmte stijgt en een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte.

- Gebruik stekkerdozen waarmee je een groep elektrische apparaten in één keer uit kunt zetten.

- Repareer lekkende kranen.


Waaruit bestaat een gemiddelde energierekening?
44% Leveringskosten
39% Belastingen / Heffingen 

17% Netbeheerkosten


Veel mensen kennen wel enkele tips maar passen ze niet toe. Bel dan Klusbedrijf Karweiklus voor een kleine investering in energiebesparende maatregelen. Wij kunnen in overleg met u de belangrijkste problemen oplossen. 

Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49

020 75 87 328

06 29 03 27 55