Vraag een energielabel aan bij verkoop of verhuur van uw huis


Bij de verkoop of verhuur van uw woning is het verplicht om een definitief energielabel te laten registreren.


Een voorlopig energielabel is geheel gratis en een definitief energielabel kost maar enkele tientjes. Dit zijn de administratiekosten van de erkend deskundige. Definitief energielabel

Een definitief energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het meest energiezuinig, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het meest energiezuinig, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Wanneer de eigenaar van de woning geen geldig energielabel heeft, riskeert hij een boete die kan oplopen tot € 405. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) controleert de aanwezigheid van een label.


De belangrijkste voordelen van een energielabel

Het energielabel kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.
Een groener energielabel (bijvoorbeeld A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
Het energielabel bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis. Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op.


Energielabels zijn 10 jaar geldig

Energielabels die vóór 1 januari 2015 zijn opgesteld blijven, net als de nieuwe labels, 10 jaar geldig. Er is geen verplichting om deze bestaande labels nu al om te zetten naar de nieuwe methode. Dat hoeft pas als het label verlopen is (verloopdatum staat vermeld op het label).


Hoe kun je een energielabel aanvragen?Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam

Wij geven altijd een zo goed mogelijk advies en komen met oplossingen om uw verbouwing of klus goed te laten verlopen en met het budget wat u er voor wilt uitgeven.

Iedere klus voor een betaalbare prijs voor zowel particulieren als bedrijven. Wij hebben voor elke klus de juiste vakman en met ruim 15 jaar ervaring met klussen kunnen wij u een goed advies geven.


Tel. 0648228749
Stuur een email naar info@karweiklus.nl
www.karweiklus.nl
KVK : 61659495
BTW : NL195698186B01
IBAN : NL36ABNA0517743523