1000 tips om energie te besparen
Energie besparen
energie besparen
Energie besparen


Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling van onze planeet en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten.

Door energie te besparen, helpt u klimaat- en milieuproblemen op te lossen. Energiebesparing pakt ook goed uit voor uw financiĆ«n. De energiekosten van een gemiddeld huishouden in Nederland bedragen netto ruim 2000 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken betekent direct geld besparen. Kijk hieronder om te zien hoeveel u in uw huishouden kunt besparen.Energie besparen: tips

Verbeter de isolatie van uw woning. Dat kost eenmalig geld, maar het verlaagt structureel uw energiekosten en maakt het aangenamer in huis. Koop een programmeerbare thermostaat , probeer het verlies aan warmte te beperken en plaats tochtstrips en dicht kieren en naden.
Staat er een onzuinige cv- of combiketel in huis, of een elektrische boiler? Overweeg die te vervangen door een hoog rendement combiketel op gas. Doordat die efficiĆ«nter werkt, verbruikt die minder gas. Energie besparen een goede investering

Zet de verwarming vaker lager, koop spaarlampen en een spaardouchekop, doe apparaten en licht consequent uit en zet de (vaat)wasmachine op een lagere temperatuur.
Leg zonnepanelen op uw dak. Die investering is haalbaarder dan u denkt: de prijzen zijn enorm gedaald en de stroomprijs stijgt, de kosten die u maakt om energie te besparen verdient u weer snel terug.De stroomprijs blijft stijgen

Houd uw energieverbruik in de gaten, dat maakt het resultaat van uw energiebesparing zichtbaar. Wanneer u het energieverbruik werkelijk wilt laten dalen moet u daar iedere dag mee bezig zijn, ga slimmer om met warm water, sluit deuren en ramen, gebruik wasmachine en vaatwasser alleen als ze vol zijn. Noteer bijvoorbeeld wekelijks de meterstanden, of gebruik een handige energieverbruiksmanager. 
Meer informatie over energieverbruiksmanagers.


Hier volgen meer dan 1000 energie tips;


Energiekosten lager door woningisolatie 

Energie besparen, Nuon

Besparen via verwarmen en warm water

Zonnepanelen: steeds voordeliger

Energie besparen via apparaten en verlichting

Energieverbruik en energieprijzen vergelijken

Ontdek grote energieverbruikers

Meten is weten: energieverbruiksmanagers

Maatwerkadvies energiebesparing: advies voor zuiniger huis

Makkelijke tips: Bespaartest.nl

Rekenhulp VerbeterUwHuis.nl

Bron en informatie: www.milieucentraal.nl


Klusbedrijf Karweiklus

Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49

Stuur een reactie naar Klusbedrijf Karweiklus of  email info@karweiklus.nl

www.karweiklus.nl 


KVK : 61659495             BTW : NL195698186B01             IBAN : NL36ABNA0517743523