Sinds 1 november 2014 mag er meer vergunningsvrij gebouwd worden

Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam


Er mag weer vergunningvrij gebouwd worden, 26 wetten en regelingen worden vervangen.Een bouwvergunning heet nu tegenwoordig een omgevingsvergunning, allerlei veranderingen voor de nieuwe Omgevingswet. De Omgevingswet heeft verschillende nieuwe regels o.a. dakkapellen voor de achterzijde van het huis en carports zijn voortaan vergunningsvrij, de uitbouw van een huis was voorheen toegestaan tot 2.5 meter en is nu veranderd in 4 meter. Ook de regels omtrent lage bijgebouwen zijn versoepelt en kunnen nu vaker zonder vergunning gebouwd worden. Bijvoorbeeld een mantelzorgwoning kan nu gemakkelijker op uw eigen grond gebouwd worden, natuurlijk zijn daar nog steeds vele voorwaarden aan verbonden zoals een maximale oppervlakte en hoogte, etc.

Regels versoepelt 


Een andere belangrijke verandering is dat bij aanvraag van de nieuwe omgevingsvergunning de gemeente nu binnen 8 weken een beslissing moet nemen, dit was voorheen 6 maanden, alleen dit is al een enorme verbetering. Mochten er problemen ontstaan, het is niet meer mogelijk om bezwaar te maken tegen vergunningvrij bouwen. Het enige wat nog wel mogelijk is, is een onderzoek bij de gemeente aanvragen of het betreffende bouwwerk wel voldoet aan alle regels. Dit is alleen mogelijk als iemand veel last heeft van het nieuwe bouwwerk. Ook hier zijn veel regels veranderd want bijvoorbeeld het recht op vrij uitzicht bestaat niet meer. Uiteraard is enig overleg met de buren altijd aan te raden om toekomstige problemen al bij voorbaat te voorkomen.

Lees hier alles over de nieuwe Omgevingswet.

Bent  op zoek naar een goede klusjesman? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49