Het aantal klussen via internet stijgt enorm

Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam


De gehele markt voor de online klus is flink aan het groeien.


Ook dit jaar is het aantal Nederlanders dat een klus online heeft geplaatst weer flink gestegen. Het percentage mensen dat een klus online plaatst is inmiddels al gestegen tot ruim 5% van het totaal. Meer dan 75.000 mensen plaatsten de afgelopen 3 maanden een klus online. Een enorme groeimarkt en dus een steeds belangrijkere trend waar ieder klusbedrijf rekening mee moet houden.De gehele markt voor de online klus is flink aan het groeien.
Online diensten stijgen
Als mensen een verbouwing of een klus hebben en ze willen daarvoor een klusbedrijf inschakelen, gaan zij steeds meer op internet op zoek naar goede ervaringen van andere mensen. Deze zogenaamde "online reviews" worden steeds belangrijker voor de consument bij het zoeken naar een ervaren klusjesman.


Bij de keuze voor een klusbedrijf kiezen consumenten steeds meer voor vertrouwen.  Meer dan 70% van alle klanten komen bij een klusbedrijf terecht door de goede ervaring van anderen, oftewel via via. Meer dan 50% leest de reviews van andere consumenten. Referenties worden steeds vaker doorslaggevend bij de keuze voor een klusbedrijf, dit lijkt het begin van een online diensten revolutie. Daarom is een internet marketing strategie steeds belangrijker voor ieder bedrijf en het is de verwachting dat dit in de toekomst alleen maar nog sterker zal groeien.