Duurzaam klussen is kostenbesparend en zorgt voor een beter wooncomfort


Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam                         www.karweiklus.nl

De voordelen van duurzaam klussen

Energie- en waterbesparende maatregelen

Een groot voordeel van duurzaam klussen en verbouwen is niet alleen maar alleen maar gunstig voor het milieu maar vaak goedkoper en beter voor het wooncomfort.

isolatie
Isolatie
In iedere badkamer en keuken wordt veel warm water gebruikt, dus ook veel energie. Om water en energie te besparen kunt u bij klussen of verbouwingen maatregelen nemen, zoals lekkende kranen repareren of toiletten die blijven doorlopen. Verder kunt u denken aan waterbesparende douchekoppen, mengkranen of een waterbesparend toilet. Let ook op bij het kopen van badkamer of keukenapparatuur wat betreft het water- en energieverbruik. Door de juiste maatregelen te nemen kunt u al snel 20% besparen op uw energie- en waterverbruik!

Wat ook heel belangrijk is vanuit het milieuoogpunt en uw gezondheid is het materiaal van uw leidingen die u in gebruik heeft. Lood, zink, koper en PVC zijn zeer schadelijk voor het milieu maar ook voor uw gezondheid. Het is veel beter om gebruik te maken van materialen als gecoat staal, aluminium, PE of PP. Houdt ook rekening met de isolatie van al uw leidingen, dit is een investering die u weer snel terugverdient!

Woning energiezuinig met subsidie

Voor het energiezuinig maken van uw woning zijn een aantal subsidies te krijgen. Voor een actueel overzicht van diverse subsidies kunt u kijken op de website van de belastingdienst/duurzaam verbouwen

Een zonneboiler of HR ketel

Als een CV ketel ouder dan 10 jaar is wordt het tijd om aan vervanging te denken. Afhankelijk van het oude model CV ketel gebruikt een nieuwe HR ketel vaak 20% minder gas en dat levert u een grote besparing per jaar op! Als u het gasverbruik nog meer wilt verminderen kunt u de nieuwe ketel combineren met een zonneboiler. Met een zonneboiler wordt de warmte van de zon gebruikt om het water van uw huis te verwarmen.

Zonnepanelen installeren
zonnepanelen installeren
Zonnepanelen installeren

Bij de meeste huizen is het helemaal niet zo moeilijk om zonnepanelen te installeren en wat niet iedereen weet; zonnepanelen leveren ook energie als de zon niet schijnt. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u gaat installeren, maar ook de richting van de plaatsing, kunt u de investering binnen 8 jaar terugverdienen. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, dus als u de investering terugverdient heeft, leveren ze nog jaren gratis stroom!