Aannemers en klusbedrijven gebruiken het internet steeds vaker

Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam

Minder productfolders, meer Internet voor aannemers en klusbedrijven.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwe algemene marktontwikkelingen in de bouwsector zoals deuren, kozijnen, ramen en bouwmaterialen. Ook worden nog steeds sponsored magazines gelezen om de nieuwste marktontwikkelingen te volgen. Uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy met ruim 100 klusbedrijven en aannemers uit de bouwwereld blijkt dat productfolders tegenwoordig veel minder worden gebruikt dan vier jaar geleden het geval was. Ruim tien jaar geleden waren productfolders de meest belangrijke bron van informatie voor ieder klusbedrijf en aannemer. Zoals in alle markten heeft het Internet veel veranderd en tegenwoordig is het Internet ook in de bouwsector de belangrijkste informatieverstrekker geworden. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de klusbedrijven en aannemers hun informatie nu van het Internet halen.

Sponsored magazines nemen plaats over van vaktijdschriften.

Sponsored magazines van fabrikanten worden wel steeds populairder maar dit gaat duidelijk ten koste van de productfolders die tegenwoordig door minder dan 10% als informatiebron gebruikt worden. Ook is er een duidelijke daling in het gebruik van vaktijdschriften.
Er zijn tegenwoordig natuurlijk grote veranderingen gaande in alle communicatiemiddelen die ook invloed hebben op de gehele bouwsector. Ook de meeste fabrikanten in de bouwsector hebben hun marketing enorm uitgebreid en daar ligt natuurlijk ook een duidelijke verklaring voor de verschuivingen. Folders worden vervangen door maandelijkse nieuwsberichten die vaak online op Internet verschijnen. De websites van de fabrikanten geven in het algemeen ook steeds meer informatie, om een belangrijk voorbeeld te noemen, van alle materialen en producten die men verkoopt is het steeds vaker mogelijk om alle technische documentatie te lezen of te downloaden.
Deze nieuwe service is een groot voordeel voor zowel het klusbedrijf als de fabrikant want het scheelt allemaal onnodig telefoneren en werkt een stuk duidelijker en sneller.
Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49