Het onderhoud aan uw woning

Na een periode is het weer tijd om het schilderwerk van uw woning te vervangen. Onderhoud is een klus waar u zeker niet aan ontkomt, maar hoe langer u wacht, hoe duurder het gaat worden. Gaat u voor de beste kwaliteit en materialen dan is het onderhoud ook weer voor een veel langere tijd gedaan. Daarom raden wij ook aan om met een duidelijk plan het onderhoud aan uw woning te laten uitvoeren.

Schilderwerk
Schilderwerk

Laat het schilderwerk over aan een professioneel klus- of schildersbedrijf, iedereen kan schilderen maar mensen die dit dagelijks doen halen duidelijk veel betere resultaten. Jarenlange ervaring met dit soort klussen geeft de garantie van gebruik van de beste producten en de juiste oplossingen voor iedere klus. Het zijn de details die het schilderwerk er perfect uit laten zien.

De truc van strakke lijnen schilderen

Het lijkt zo makkelijk met schilderstape maar er kunnen zoveel dingen fout gaan. De verf loopt vaak onder de tape door of bij het verwijderen van de schilderstape wordt de onderlaag meegetrokken. De lastige hoeken met twee verschillende kleuren kunnen ook problemen opleveren. 

Hier volgen enkele tips voor een mooi resultaat. Gebruik het liefst een brede tape van een goed merk, pas op voor oude tape want dat is moeilijk werken. Eerst altijd de gehele oppervlakte schoon en stofvrij maken. Als je van de gehele oppervlakte alle zijkanten hebt afgeplakt kun je beginnen.

Het wil zeker niet altijd lukken met schilderstape en krijg je het net niet allemaal zo recht en strak als je zou willen. Schilder eerst de gehele oppervlakte in dezelfde kleur. Breng daarna de tape aan zoals je dit normaal ook zou doen. Voor de moeilijke hoeken met twee kleuren schilder je vervolgens de bovenste of linkerkleur over de schilderstape heen. Overlap goed de rand maar gebruik niet teveel verf. 

Wacht tot het droogt en schilder nu de rechter- of onderste kleur. Haal daarna de tape weg als de verf nog een beetje nat is, als de verf op het tape is gedroogd, blijft bij het verwijderen kans op ‘brokkelen’ op de rand bestaan. Je zal het zien, de lijnen zijn allemaal heel strak, en het schilderswerk zal er heel netjes uitzien.


Bent u op zoek naar een goede schilder? Bel klusbedrijf Karweiklus vandaag nog voor advies of voor een gratis prijsopgave:

06 48 22 87 49

Stuur een reactie naar Klusbedrijf Karweiklus of  email info@karweiklus.nl

www.karweiklus.nl

KVK : 61659495

BTW : NL195698186B01

IBAN : NL36ABNA0517743523